SEIZOENS MENU.
Seizoenen spelen een belangrijke rol in ons restaurant en dat is terug te zien op onze menukaart.
Naast seizoensgerechten als Hollandse asperges in de lente, Noordzeetong in de zomer en botermalse hertenrugfilet in de herfst/winter, staan 'onze' klassieke gerechten op de menukaart. Dit zijn gerechten die in de Franse keuken niet mogen ontbreken zoals gebakken ganzenlever, escargots, tournedos Rossini en uiteraard een kaasplateau!
Wij werken uitsluitend met hoogwaardige producten en ingrediënten. Pure smaken, duurzame producten en kwaliteit!
Menu Chez Etienne
3-gangen 45,00 (voorgerecht-hoofdgerecht-dessert)
4-gangen 62,50 (met tussengerecht)
5-gangen 74,50 (met kaas)
VOORGERECHT
Dungesneden kalfsvlees met verse Yellowfin tonijn, kappertjes, rucola sla, peterselie en citroenmayonaise.
TUSSENGERECHT
Geroosterde Coquilles St. Jacques geserveerd met lauwwarme roseval aardappelsalade met Japanse zeewier en witte wijnsaus.
HOOFDGERECHT
Langzaam gegaarde boterzachte Parelhoenbout waarbij witlof met rozemarijn, pommes mousseline en Bourgondische rode wijnjus.
-supplement met gebakken ganzenlever (9,50)-
KAAS
Frans kaasbordje van:
Romige Chaource uit de Champagnestreek, pittige Epoisse uit de Bourgone en zachte blauwe Saint Agur uit de Auvergne waarbij druiven, vijg en Frans stokbrood.
DESSERT
Coupe de Pommes;
luchtige crème van appel met crûmble van amandel geserveerd met vanille bourbonijs, boerenjongens en een kletskop van amandelen.
wijnarrangement
het menu is tevens uit te breiden met een bijpassend wijnarrangement:
sommelier Eveline schenkt dan bij elk gerecht een wijn om het gerecht te complimenteren en licht deze keuze aan tafel natuurlijk toe.
3 glazen 24,00
4 glazen 34,00
5 glazen 40,00
Wat houdt ons bezig?
VOORJAAR BIJ CHEZ ETIENNE
Geliefde gerechten zoals de Volendamse gerookte palingfilet, handgepelde garnalencocktail, gebakken ganzenlever maar ook de mooie Ierse Angus ossenhaas blijven we natuurlijk aanbieden! Zo blijft onze menukaart met vertrouwde, klassieke en tijdloze gerechten.
Maar daarnaast serveren we ook een 'confit' van parelhoen. Op dezelfde manier bereidt (dus langzaam gegaard in gevogelte vet) als de Franse klassieke Confit de Canard, eveneens botermals maar dan toch nèt even anders.
Ook de wijnen waar u per glas van kunt genieten zijn aangepast met smaakvolle keuzes die passen bij het nieuwe seizoen en weertype.
HOLLANDSE ASPERGES
Zodra de AAA asperges vanuit Limburg weer dagvers geleverd kunnen worden, gaan we die natuurlijk direct serveren! Vermoedelijk zal dit niet heel lang meer op zich laten wachten...
PAASDAGEN BIJ CHEZ ETIENNE
Het Paasweekend van Goede Vrijdag 18 april en beide Paasdagen zondag 20 én maandag 21 april zijn we geopend. We serveren uiteraard het Menu Chez Etienne. Maar daarnaast ook onze a-la-carte kaart. U kunt dus zelf kiezen hoe u wilt dineren bij ons deze gezellige dagen. Een tafel kunt u alvast reserveren via 020-4824448 of info@chezetienne.nl